Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
27 Haziran 2016 Pazartesi, 09:47

Beycan ÜÇKARDEŞ/Hakan BULUT

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın bazı ilçelerde düzenlenen iftar yemeklerine, bazı daire başkanlarının ise ilçe ziyaretlerine helikopter kiralayarak gitmesi tepkilere neden oldu. CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, "Böyle bir uygulama olmaz. İftara helikopterle gitmek haramın kendisidir. Ben hakkımı helal etmiyorum" dedi.

 

"Böyle uygulama olmaz"

 

Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ilçelerde iftar yemekleri organize etmeye başladı. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz iftar yemeklerinin bazılarına helikopterle katıldı. Kocamaz'ın yanısıra Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Kamuran Özkaralar da Mut ilçesine inceleme yapmak için helikopterle geldi. 160 kilometrelik araçla 2 saatte gidilen Mersin - Mut arası mesafeye ve iftar yemeklerine helikopterle gidilmesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, "Keşif ve inceleme için helikopter kullanılması doğru değil. Yazıktır. Helikoptere kimin bindiğinin önemi yok. Başbakan dahi binse gereksiz bir uygulamaya karşı çıkarım. böyle bir uygulama olmaz" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

"İftara helikopterle gitmek haramın kendisidir"

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından harcanan paranın halkın parası olduğunu ve israf edilmemesi hizmet için harcanması gerektiğine dikkat çeken Aytuğ Atıcı, "İftara helikoptere gitmek haramın kendisidir. Halk bunu görecek ve seçimlerde ona göre değerlendirme yapacak. Bu boş yere harcanan paralarda benim de hakkım var. Ben hakkımı helal etmiyorum. israfın haram olduğunu bile bile israfta bulunmak yazıktır günahtır" dedi.

 

"Acil durumlarda kullanılmalı"

 

Orman yangını, sağlık gibi acil durumlarda yani halka acil hizmet için herşeyin yapılması gerektiğini, helikopter değil uçakların kullanılmasının gerektiğini ifade eden Aytuğ Atıcı, "Orman yangını olduğu dönemlerde helikopter ve uçak kiralanması gerektiğini biz söylemiştik. Yetersiz kalıyorlardı. Bu tür durumlarda zaten biz feryat ediyoruz. Uçak helikopter bulun diye" şeklinde konuştu.

 

Mersin'de büyükşehir belediyesi tarafından daire başkanları ve belediye başkanının ilçelere helikopterle gitmesi ile ilgili açıklama yapan Belediye yetkilileri şunları söyledi:

 

"Hizmet ve ambulans helikopter"

 

Bu helikopter Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet ve ambulans helikopter olarak kiralandı. Mersin İstanbul'un 3 katı büyüklüğünde bir şehir.

 

Bu yüzden Belediye başkanımız kendisinin yanısıra daire başkanları, genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarının helikopteri hizmet amaçlı kullanabileceğini belirtti. Daire başkanlarımız bunu kendi şahsi işleri için kullanmıyor. Zaten kiralanma sebebi hizmet amaçlı olduğu için kullanılması doğaldır.

 

"Amacımız satın almak"

“Bu helikopter uzun süreli kiralandı. Ama asıl amacımız satın almak. çünkü coğrafi yapı olarak Mersin'in buna ihtiyacı var.”

Aze Tarım