Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
21 Kasım 2017 Salı, 15:57

AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, parti olarak Tarsus’a yatırımların her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, “Tarsus, yakın bir zamanda yatırım ve cazibe merkezi olacak” dedi. İbrahim Gül, 15 Aralık tarihinde yeniden ihalesi yapılacak olan Yeni Tarsus Devlet Hastanesi’nin bugüne kadar yapılmamasının gerekçesi olarak bir kez daha eski Tarsus Belediye Başkanı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olduğunu öne sürdü. Gül, Burhanettin Kocamaz’a yönelik eleştirilerde bulundu.
 
İbrahim Gül’ün geçtiğimiz hafta yaptığı ilk açıklamanın ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’da açıklama yapıp, kendini savunmuştu. İbrahim Gül, aynı konuyla ilgili bu kez detaylı açıklamada bulundu.
 
YENİ HASTANE 82 EVLER MAHALLESİNDE YAPILACAK
İbrahim Gül, AK Parti ilçe binasında ilçe Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı Basın toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı olarak hedeflerinin Mersin’in her yerinde halkı AK Belediyecilik ile tanıştırmak olduğuna dikkat çekti.
 
Başkan Gül, yeni Devlet Hastanesinin Adana caddesi 82 Evler Mahallesine yapılmasının kesinleştiğini ve 15 Aralık 2017 tarihinde ihalesinin yapılacağını belirttiği konuşmasında, şu anda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yeni Devlet Hastanesinin buraya yapılmasına sürekli engel çıkardığının iddia ederek bu konuda elindeki resmi belgeleri gösterip, basın mensuplarına dağıttı.
 
YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR
 
AK Parti olarak Tarsus’a yönelik yatırımların hızla devam ettiğine dikkat çeken İbrahim Gül, “Tarsus Çamlıyayla arası yol yapım çalışmaları devam ediyor. Çamlıyayla’yı otobana bağlayan yol bağlantısını bitirip hizmete açtık. Hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Şehir içerisine alt ve üst geçit olmak üzere 5 tane yapılacak. Bunlardan ilki olan Kavaklı alt geçidini bitirdik, yakında hizmete girecek. Çamtepe otoban Mersin gidişine yol bağlantı yolunun bir kısmı bitti, bir kısmındaki çalışmalar bitmek üzere. Bunun da yakında tamamını hizmete açıyoruz. Havaalanı içerisinde yol bağlantısı ve pist dolgu çalışmaları hızla devam ediyor. Yakında üst yapısının da ihaleye çıkmasıyla birlikte Çukurova Havaalanı çalışmaları süratle devam ediyor. Bunun yanında Koreliler’in Tarsus’a yapacağı Göçmen Sağlık Tedavi Merkezinin yeri Girne mahallesi olarak belirlendi. 840 metre karelik alan yeri teslim edilecek, belediyenin de yer gösterip sağlık alanı işaretlemesiyle kısa süre sonra ihale edilip, inşaatına başlanılacak. Tarsus’a yeni bir Fen lisesi ve öğrenci yurdu yapım çalışmaları hızla devam ediyor. 2018 eğitim öğretim yılında inşallah hizmete girecek…
 
İbrahim Gül, “Yeni yarı açık cezaevi açıldı. Ve eksiklikleri süratle tamamlanıyor. Şu anda kalan mahkum sayısı 3 bin 700 civarında ve toplam çalışan personel sayısı bin 500 civarında. Yakında cezaevinin toplam kapasitesi olan 10 bin mahkuma ulaşması bekleniyor. Tarsus-Kazanlı Turizm bölgesi yolunun Çukurova fabrikası çıkışına bağlanması çalışması hızla devam etmekte ve yakında tamamlanacaktır. Özel Bahşiş Aynaz bölgesi tahliye sularını aktarma motopomplarını yenileme işi için 6 milyon 500 bin lira para ayrıldı, yakında ihaleye çıkarılıp, kısa sürede tamamlanacak ve o bölgemiz tehlikeli bölge olmaktan kurtulacak” diye konuştu.
 
HASTANE ENGELLENMİŞTİR
Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, yeni Hastane yapımı konusunda işin sürüncemede kalmasıyla ilgili olarak ise “Yeni Devlet hastanesi yapımına gelince. Bilindiği gibi 82 Evlerde bulunan arsaya yapılacak olan yeni devlet hastanesi, Buırhanettin Kocamaz tarafından şimdiye kadar engellenmişti. Ancak yeni hastanenin projesi hazırlandı ve eski yeri olan 82 Evler mahallesindeki arsa üzerine yapılacak. İhaleye 15 Aralık 2017 tarihinde çıkılıyor. İnşallah ihalesi yapıldıktan sonra yer teslimi yapılacak ve Tarsus modern hastanesine kavuşacak. Ancak bu hastane yıllar öncesinden yapılmalıydı.
 



Sayın Kocamaz bu konuda bizi suçlayınca onun açıklamasının doğru olmadığını işte gördüğünüz kendi belgeleriyle açıklıyoruz. Burhanettin Kocamaz, yeni hastane konusunda yerin yarısını önce konut yapacağını söyleyip, böyle bir karar alarak engelledi. Sonra spor alanına çevirerek engelledi. Sonrasında ise 80 dönümlük arsanın ortasından yol geçirerek engelledi ve Tarsus’un yıllar önce kavuşacağı Devlet Hastanesi bugünlere kaldı. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resen karar alıp, arsanın ortasından geçirilecek olan yolu iptal etti. İşte en son ortasından yol geçireceğim kararırla itiraz edip, hastane ne yazık ki yapılamadı ve 113 milyon lira para geriye gitti. Tarsuslular yeni bir hastaneye kavuşamadı. Daha sonrasında 2015 yılı yatırım proğramına yeniden alındı. 3 defa ihaleye itiraz olduğundan ertelendi. İşte şimdi inşallah 15 Aralık 2017 tarihinde ihaleye çıkacak. Ve Tarsus hak ettiği yeni ve modern bir hastaneye kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.
 

İbrahim Gül, mevcut Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın her fırsatta “Tarsus’a yeni hastane yapılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini ise memnuniyetle karşıladıklarının altını çizdi.
 


Burhanettin Kocamaz'ın konuya ilişkin 17 Kasım tarihinde verdiği cevabi açıklama şöyle

İbrahim Gül'ün Hastane konusunda yaptığı açıklama suçladığı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, cevap niteliğinde bir açıklamada bulundu.

Açıklama şöyle...
Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı hedef alan asılsız iddiaları üzerine açıklama yapma ve gerçekleri kamuoyuna duyurma gerekliliği doğmuştur.
Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül tarafından basına servis edilen açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus’a yapılacak Devlet Hastanesi’ne engel olduğu yönünde asılsız ve gerçek dışı beyanlara yer verilmiştir.
Bahsi geçen açıklamada dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, 2011 yılından beri Tarsus’a yapılacak yeni bir Devlet Hastanesi’ne engel olduğu iddia edilmektedir.
Ancak iktidar partisinin bir ilçe başkanına yakışmayacak şekilde siyasi rant uğruna bu tür mesnetsiz ve tutarsız iddiaların kamuoyuna aktarılması, güzel kentimiz Mersin’de siyasi mücadelede kalite çıtasının nerelere kadar düştüğünü göstermektedir. İlçe başkanının konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığı gibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kentin yararına olacak her işe bütün siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde gövdesini koyduğu ve bugüne kadar verdiği sözlerin hepsini tutarak Mersin’e hizmet yarışında sergilediği çabaları görmezden geldiği de yapılan açıklamanın asıl amacını ortaya sermektedir.
Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün; Burhanettin Kocamaz’ın 2011’den bu yana hastane yapılmasına engel olduğu yönündeki açıklaması hayal mahsulüdür. Bu hayal ürünü açıklama ile de dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 2011 yılında Sağlık Müdürlüğü’ne kentin gelişimi açısından Tarsus’a yeni bir Devlet Hastanesi yapılması için, (yapılacak hastanenin yeri içine sinmese de) yer tahsisinde bulunduğu kamuoyundan saklanmak istenmektedir.  Öyle ki ‘05/09/2011 tarihinde Tarsus Belediyesi İmar kurulu tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi 228 ada ve 46 nolu parselin bir kısmı Toplu Konut alanı iken, Hastane alanı olarak düzenleyen 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı hazırlanmış, söz konusu imar planı tadilatı 07/09/2011 tarih ve 2011/9-1 (93) sayılı belediye meclis kararı ile kabul edilmiştir.
Ancak İlçe Mal Müdürlüğü, 12/10/2011 tarih ve 4529 sayılı yazısında kabul edilen belediye meclis kararına, ilçede iki adet devlet hastanesinin bulunması nedeniyle itiraz etmiş, bunun üzerine 04/11/2011 tarihinde İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında toplanan Tarsus Belediye Meclisi’nde İlçe Mal Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın reddine oy birliği ile karar verilmiştir.’
Nitekim dönemin Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile konuyu hastane yapım işini hızlandırmak adına defalarca görüşen Burhanettin Kocamaz’a atılan iftiralar yersiz, tutarsız ve bir siyasetçiye yakışmayacak ölçüde bilgi eksikliğinden değil, siyasi hırs ve bize karşı duyduğu nefretten kaynaklanmaktadır. Zira İbrahim Gül’ün içinde 1999’dan kalma Burhanettin Kocamaz’a karşı aldığı yenilgiden kaynaklanan bir erik kurusu olduğunu tüm kamuoyu bilmektedir. Kaldı ki söz konusu hastane meselesi 2002 yılında milletvekili seçilen Sayın Saffet Benli’den bu yana temcit pilavı gibi her seçim öncesinde gündeme getirilmiş, ancak bir arpa boyu yol kat edilememiş ve Tarsus halkı çok kötü şartlardaki hâlihazır hastaneye mahkûm edilmiştir.
Tarsus halkı Burhanettin Kocamaz’ın konu ile ilgisini, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül’den çok daha iyi bilmektedir.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 23 yıllık belediyecilik tecrübesi ile altına imzasını attığı hizmetler, Mersin’i kimin ne kadar sevdiğini ortaya koymaya yetmektedir. Dolayısıyla siyasi gelecek kaygısı taşıyan bazı yerel siyasetçilerin, kendi küçük menfaatleri uğruna bu tür asılsız ve gerçek dışı beyanlarını ve polemik yaratma çabalarını siz değerli kamuoyunun takdirine bırakıyor, bu açıklamanın tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inanmak istiyoruz. Kamuoyu gündemini de meşgul eden açıklamaları nedeniyle Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’den, Tarsus ve Mersin halkından özür dilemesini bekliyoruz.
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Aze Tarım