Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
10 Ekim 2018 Çarşamba, 15:03

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği ve Aktif İşgücü Yönetmeliği kapsamında, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Tarsus Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Tarsus Konfeksiyon Ticaret Limited Şirketi arasında yapılan üçlü protokol anlaşması ile açılan birinci etap kurs süresi sona erdi.
 
16 saat teorik, 496 saat pratik olmak üzere, toplam 512 saatlik eğitimin ardından, kursa katılan başarılı kursiyerlere katılım sertifikaları verildi.
 
Sözleşme gereği İstihdam Garantili açılan kursun sonunda, kursiyerler, İşyerinde çalışmaya başladılar.
 
Ve yine aynı yönetmeliğe bağlı kalarak yeni yapılan üçlü protokol ile de ikinci etap 25 kursiyere eğitim verilmeye başlandı.
 
Açılan bu kurslar sayesinde, çok önemli istihdam sağlanırken ayrıca, mesleki nitelikli yani vasıflı işçi olarak topluma ve kendilerine katkı sağlayacaktır.
 
Ayrıca, Tarsus Konfeksiyon Ticaret Limited Şirketinin kursiyerlere sağladığı servis, yemek olanaklarının yanı sıra, kurs süresi boyunca İŞKUR tarafından yapılan ödenek ile maddi olarak da desteklenmektedir.

 

Aze Tarım
MESKİ’nin Mezitli İlçesinde Yağmursuyu Yatırımları Hız Kazandı