Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
21 Ağustos 2016 Pazar, 00:12

Gaziantep'te mahalle arasında yapılan düğüne bombalı terör saldırısı düzenlendi.

 

Ajanslardan gelen ilk bilgilere göre 30 vatandaş yaşamını yitirdiği ifade edildi. Ardından valilikten yapılan açıklamada ölü sayısının 50'ye yükseldiği kaydedildi. Gelen bilgilere göre 100'e yakın da yaralı bulunuyor.

 

Düğüne katılan vatandaşların arasında patlatılan bomba sonrasında ilk belirlemelere göre çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi.

 

Onlarca vatandaş ise yaralandı.

 

Yaralılar arasında ağır olanlar bulunduğu öğrenildi.

Olay yerine çağrılan 112 ambulanslar ile vatandaşlar hastanelere kaldırıldı. 

Patlamanın ardından olay yerine güvenlik görevlileri sevk edilirken, tam bir kargaşa yaşandı.

 

Bu arada Gaziantep'te iç savaşın yaşandığı Suriye'den sürekli olarak havan mermisi atıldığı aktarıldı.

 

AK PARTİLİ ERDOĞAN: BÜYÜK İHTİMALLE CANLI BOMBA
 
 
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep'teki saldırıyla ilgili "Büyük bir ihtimalle canlı bomba" dedi.
 
Milletvekili Mehmet Erdoğan, Cnn Türk'te yaptığı telefon bağlantısında, saldırının büyük ihtimalle canlı bomba olduğunu belirterek, olayda yaşamını yitirenlerin olduğunu kaydetti. Mehmet Erdoğan, şunları söyledi:
 
 
"Gelen bilgiler yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız da var. Tabi bir mahalledeki düğüne saldırı. Büyük ihtimalle bir canlı bomba.
 
Canlı bomba olduğu şeklinde bilgi geldi. Bir aşama sonra netleşir, ama gelen ilk bilgi bu noktada. Şu anda sayı bilinmiyor. Yaralılar var ama hayatını kaybedenler de var. Şu ana kadar Gaziantep ve ülkemizdeki bomba patlatma katliamlarını DAEŞ yada PKK yapıyor. Yani bunlar hepsi aynı merkezden yönetiliyor."
 
SİİRT'Lİ AİLENİN DÜĞÜNÜNDE
 
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, patlamanın Siirt'ten göçen bir ailenin düğününde meydana geldiğini söyledi. Patlamanın meydana geldiği mahallede PKK sempatizanlarının etkin olduğunu söyledi. 

Aze Tarım