Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
14 Eylül 2018 Cuma, 09:31

TÜM eksiklerini tamamlayarak 2018-2019 eğitim yılına hazır hale getirilen Tarsus Özel Erdeniz Koleji Anadolu Lisesi’nin genç öğretmenleri büyük bir heyecan içinde öğrencilerini beklemeye başladı.

Tarsus’ta yepyeni bir solukla özel eğitim alanında faaliyete giren Erdeniz Koleji’nin Kurucu ve Müdürlüğünü yapan Ali Erdeniz Çakmakçı, kısa süre önce faaliyete geçmiş olmasına rağmen okullarına veli ve öğrencilerden büyük ilgi gördüklerini ve bundan da mutluluk duyduklarını ifade etti.

2 dilde eğitim yapılacağını ve okullarında kapalı spor salonu, konferans salonu, kütüphane, bilişim teknoloji yazılım derslikleri, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarlarının bulunduğunu Ali Erdeniz Çakmakçı, ilgili, duyarlı ve deneyimli öğretmenlerle eğitime hazır olduklarını vurguladı.
Ali Erdeniz Çakmakçı, Tarsus Özel Erdeniz Koleji olarak öğrencilerini dünya okulu vizyonuyla kucaklaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Erdeniz Koleji’nin kuruluş felsefesinin insan haklarına saygılı, hoşgörülü, çevre bilincine ve küresel bir dünyada yaşamanın  farkındalığına sahip, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan  oluşturabilen bireyler yetiştirmek olduğunun altını çizen Ali Erdeniz Çakmakçı, şunları söyledi:

“Vizyonumuz insan haklarına saygılı, laik, Atatürkçü, çağdaş, Türk milli eğitiminde ve uluslararası platformda hizmetleri ve katkıları ile iz bırakan örnek bir Anadolu Lisesi olarak saygın kurumlar arasındaki yerini korumak ve güçlendirmek olacaktır. Eğitimlerimizde; Atatürk ilke ve inkılâplarını koruyan, savunan, milli, manevi ve insani değerleri sağlam; donanımlı bireyler olarak yeteneklerini, kazanımlarını ülkesinin ve insanlığın yararına bireyler yetiştireceğiz. Okulumuzun öğrencileri, bilgiye ulaşma yollarını bilen, araştıran, etik, etkili iletişim yetisine sahip, özgüvenli, yeniliklere açık, paylaşımcı, insanlığın ve toplumun sorunlarına duyarlı, çözümler üreten ve bunları hayata geçirmede sorumluluk üstlenen bir anlayışla, ana dillerinin yanında İngilizce ve Almanca’yı da yetkin seviyede kullanan bireyler olarak yetiştirilecektir…”

 Kâr amacı güdülmeyen ERDENİZ Koleji Anadolu Lisesi ile iletişim kurmak isteyenler için telefon numaraları ise şöyle:  0324 626 45 55 – 0543 346 45 55

 

Aze Tarım
Ruhi Koçak, Almanya’da