Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
22 Temmuz 2016 Cuma, 16:48

ALEVİ Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut, darbe girişimini şiddetle kınadıklarını kaydederek, “En kötü demokrasi dahi, en iyi darbeden iyidir. Bunu unutmamak gerekir. Darbe girişimini ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

Geçtiğimiz Cuma günü TSK içine yuvalanmış bir grup hain tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin, halkın sağduyusu sayesinde bertaraf edildiğini ifade eden Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut, “Anadolu, pek çok rengi bağrında yaşatan zengin topraklardır. Ama Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana bu güzel vatan hainlerin çirkin emellerinin yaşandığı kötü günlere şahitlik etmiş, 15 Temmuz gecesi de bunlardan bir yenisini yaşamıştır. Dili, dini, ırkı, mezhebi, siyasi görüşü her ne olursa olsun, Anadolu’nun bir bütün olduğunu kimse unutmasın ve ayrımcılıktan kaçınsın. Bu noktada darbe girişiminde bulunan hainleri ve onlara destek olan karanlık güçleri kınıyorum” diye konuştu.

Aze Tarım