Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
5 Mart 2019 Salı, 13:13

"Burası Türkiye, Burada İş Var” İstihdam Seferberliği 2019 seferberliği başlatıldı. Konuya ilişkin olarak Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak açıklamada bulundu.
 
Geçtiğimiz hafta içinde düzenlenen İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde yapıldı.
 
Tarsus Ticaret Borsası olarak , İstihdam Seferberliği 2019 'un hedeflerine katkı sağlamak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Murat Kaya sağlanan teşvik ve desteklerin üretime yönelik artarak devam etmesini, ticarette istikrarın sağlanmasına katkı sağlaması temennisinde olduklarını değindi.
 
Açıklanan Yeni teşvik programlarından İlave İstihdam Ücret Desteği, İlave İstihdama Vergi ve Prim Desteği, Ücretler Bizden Desteği, Kalkınmaya İlave Destek, Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek, Düzenli Ödemelere Tam Destek Başlıkları altında yeni desteklerin uygulanacağını aktaran Başkan Murat Kaya,  Borsa üyeleri ve işverenlerin ilgili programlara başvuru yapmalarını ve bu teşviklerden faydalanmaları gerektiğini belirtti.
 
“Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019” hakkında açıklama yapan Borsa Başkanı Murat Kaya, “Yeni İstihdam Seferberliği’nde iş insanlarına sunulan 8 başlıkta toplanan destek ve teşviklerle 2,5 milyon istihdam sağlanması hedefleniyor. Üreten ve çalışan kesim olarak güçlü bir gelecek için istihdam seferberliğine her kesimin destek vereceğine inanarak, üretim yapan genç bir nüfus ve güçlü bir ekonominin ortaya çıkmasına vesile olunacaktır.
 
BAŞKAN RUHİ KOÇAK’TAN DA AÇIKLAMA
Konuya ilişkin olarak Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’ta açıklamada bulundu.
 
Başkan Koçak, “İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde.
 
Ben size bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim.
Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. 2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak.
Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz.
 
İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek.
 
Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.
İkincisi de; herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Böylece Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru.” Dedi.

 

Aze Tarım