Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
27 Temmuz 2016 Çarşamba, 12:49

TARSUS Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan ve Temmuz ayı itibariyle sona ereceği duyurulan “Borçların Yeniden Yapılandırılması” uygulaması kapsamının genişletildiğini, süresinin ise uzatıldığını söyledi.

 

Borçlu esnaflar açısından büyük avantajlar içeren uygulamadan faydalanmak isteyen esnafların kendilerine başvuruda bulunmasını isteyen Başkan Bektaş Aslan, “Malumunuz üzere ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde yaşanan olumsuzluklardan en çok etkilenen kesim esnaf ve sanatkarlarımızdır.

 

Ülkemizde yaşanan terör saldırıları, toplumsal olaylar ve uluslararası ilişkilerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle kooperatif ortağı esnaf ve sanatkarımız; özellikle 2016 yılındaki kredi borçlarını ödemekte oldukça zorlanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Merkez Birliğimizce uygulamaya konulan borçların yeniden yapılandırılması uygulaması 30 Mart 2016 tarihinden önce takibe intikal eden borçları kapsamaktaydı. Ancak son zamanlarda süre gelen gelişmeler neticesinde esnaf ve sanatkarlarımızın özellikle ‘son aylardaki kredi taksitlerini ödeyemediklerini’ belirterek uygulamanın bu borçlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi yönünde yoğun talepte bulundular” dedi.

 

Esnafların yoğun taleplerine Merkez Birliği’nin olumlu baktığını ve borç geri ödeme konusunda süre ve kapsam genişliğine gidildiğini ifade eden Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Tüm bu gelişmeler ve yoğun talepler karşısında yeniden yapılandırma uygulamasının 30 Haziran 2016 tarihinden önce takibe intikal eden kredi borçlarını da kapsayacak şekilde aynı şartlarda uygulanması ve başvuru süresinin bir ay uzatılmasına karar verilmiştir.

 

Buna göre;

30 Haziran 2016 tarihinden önce (bu tarih dahil) kooperatif taklibine intikal eden kredi borçları yapılandırılmaya dahil edilecek. Bu uygulama da son başvuru tarihi ise 31 Ağustos 2016 Çarşamba. Borçlu esnaflarımızın, gelecek günlerde sıkıntı yaşamamaları için bu uygulamadan faydalanmalarını istiyoruz.

 

Bu noktada ülkemizin dirliğini-birliğini bozmaya çalışan, insanlarımız arasında nifak tohumları ekmeye çalışanlarını kınıyor, tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum” diye konuştu.

 

Aze Tarım