Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
29 Temmuz 2016 Cuma, 09:33

TARSUS Ziraat Odası başkanı Ali Ergezer, çiftçilere seslenerek mısırı hasat etmemelerini istedi.

 

Başkan Ali Ergezer, “Bölgemizde Mısır hasadına az bir zaman kalmıştır. Mısırın erken hasat edilmeye başlanması rutubetinin henüz çok yüksek olmasından dolayı, hem çiftçimize hem de Türkiye ekonomisine zarar verecektir. Rutubeti yüksek olan mısır biçildiği takdirde verim düşüklüğü, verilecek olan taban fiyatının düşük açıklanması ve büyük kayıplara sebebiyet verecektir. Mısır biçimi için çiftçilerimiz acele etmemeli, normal rutubette biçim işlemini gerçekleştirmeli ve sabırla TMO'nun fiyat açıklamasını beklemelidirler. Bu durum çiftçilerimizin tamamen lehine olacaktır” dedi.

 

“Geçen yıla nazaran bu yıl fiyatların daha yüksek olacağı görülmektedir” ifadelerini kullanan Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, “Bu yıl fiyatın 80 Kuruş üzerinde olacağı duyumları almaktayız. Fakat erken biçimlerin biçim esnasındaki nem oranı dikkate alınarak bu fiyatı 60 -50 kuruşlara kadar aşağı çekeceği ve toplu ürünlerde çiftçimizin büyük kayıplara uğrayacağını tahmin ediyorum.Her rutubet kaybında üründen 10 kuruş fiyat düşüşü olmakta ve dane kaybı artmaktadır.İstenilen rakamları görmek ve kazanmak istiyorsa çiftçimiz ürününü erken hasat etmemelidir.

 

Tüm bu hususları dikkate alarak çiftçimizin her ne kadar erken hasat için yönlendirilseler dahi nem oranı düşmeden dolayısıyla verim ve fiyat kaybına uğramadan, TMO fiyat açıklamasını beklemeden mısır hasadına başlamamalarını istiyoruz.Böylelikle hem kazanç hem verim açısından karlı bir hasat gerçekleştirmelerini diliyorum.

 

Yeni Sezonun Tüm Çiftçilerimiz için bol bereketli kazançlar getireceği bir yıl olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Aze Tarım