Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
1 Temmuz 2016 Cuma, 08:30

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Can, Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gecenin Kadir gecesi olduğunu belirterek, İslam aleminin Kadir Gecesini kutladı.

 

Bir yandan on bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşadıklarını, diğer yandan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Can, Kadir Gecesi’nin ülkemize ve insanlığa hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Başkan Can, “Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Tarsuslular olarak çok güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Bir Ramazan ayı daha, birkaç gün sonra sona erecek ve Allah’ın izniyle bayrama kavuşacağız. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve bütün ibadetlerimizi kabul eylesin. Cuma akşamı aynı zamanda bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevincini yaşayacağız. İnşallah her günümüz Ramazan ayının bereketi, Kadir Gecesi’nin heyecanı ve bayramın sevinci içerisinde geçer” dedi.

 

Tüm İslam aleminin Kadir Gecesini ve Bayramını kutlayan Başkan Can, “Bu nedenle bu Ramazan ayı gerçekten hem bereket ayı, hem rahmet, hem mağfiret ayı, hem de cehennemden kurtulma ayı olarak değerlendirilmelidir. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi, kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin. Yüce Kitabımızın indirildiği gece olan mübarek Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine, milletimize ve ülkemize barış, huzur ve kardeşlik getirmesi diliyorum” ifadesini kullandı.

 

Aze Tarım
Tarsus TSO’da Girişimcilik Eğitimini Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi