Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
28 Ekim 2016 Cuma, 09:10

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Başkan Can, kimsenin bin yıldır bu ülkede yaşanan kardeşliği bozamayacağını söyledi.
Cumhuriyetin ilanının 93.yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağını ifade eden Başkan Can,
Yüce Önder Atatürk’ün Türk Milletine en büyük armağanı olan Cumhuriyeti ilk günkü heyecanı yaşadıklarını belirtti.

Başkan Can, “Vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin hürriyeti uğruna ölümü göze almış Türk milletinin bağrından çıkan kahramanların kutlu milli mücadelesinin sonunda yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırılışımızın 93. yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Tarihte benzeri görülmemiş kahramanlıklara sahne olan, iman ve inancın, tüm imkanlarını seferber eden işgal kuvvetlerini dize getirdiği destansı bir kurtuluş savaşı sonrasında 29 Ekim 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti bugün 93 yaşına girdi.

Geçmişte yaşayan şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize, bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de, gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şeklinde taşımalıyız. Unutmayınız ki, omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu vardır.

Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister, fedakarlık ister. Bizden sonraki nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak ve geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için, çok çalışmalıyız.

Cumhuriyetimizin kurulduğu tarihten buyana, millet olma vasıflarımıza zarar vermek, bu güzel coğrafyada yaşayan insanlar arasına nifak sokmak, kardeşi kardeşe düşman etmek için sürekli olarak oyunlar oynanmaktadır. Ama bu oyunları oynamak isteyenlerin göremediği, kurtuluş savaşı ruhunun ve bilincinin bu millet var olduğu sürece devam ettiğidir.
Ne PKK’sı, ne FETÖ’sü, ne DAİŞ’i, dünyanın tüm terör örgütleri bir araya gelse de ülkemiz üzerindeki planlarına ulaşamayacak, bin yıldır bu ülkede yaşanan kardeşliğimizi bozamayacak, bu büyük millet, her zaman, kurtuluş savaşı ruhu ile bunlara gereken cevabı verecek, canını verecek, kanını akıtacak, şehadet şerbetini severek içecek ama, asla ve asla  bu kendini bilmez hainlere pabuç bırakmayacaktır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için şehit olanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları Cennet olsun” ifadesini kullandı.

 

Aze Tarım