Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
26 Mayıs 2016 Perşembe, 13:45

TARSUS Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, Ahilik Kültür Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, “İşinde daima “iyiyi, doğruyu, güzeli” benimsemiş olan tüm esnaflarımızın haftalarını kutluyorum” dedi.

 

Ülkemizde 1988 yılından bu yana resmi olarak kutlanmakta olan Ahilik Kültür Haftası’nın Anadolu’nun ticaret yaşamındaki en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkati çeken Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Ahilik geleneğine göre bir ahinin alnı açık olmalı, eli açık, cömert, yardımsever olmalıdır.

 

Sofrası, kapısı açık olmalı, nesi varsa misafiriyle paylaşmalıdır, dilini yalandan, gıybetten, iftiradan bağlamalı, gözünü ayıp aramaktan, elini haramdan bağlamalı, belini bağlamalı, kimsenin namusuna göz dikmemelidir. Ahiliğin temel unsurları bunlardır. Bu saydıklarımız, Anadolu’da ticaret hayatının, esnaflığın nasıl sağlam temeller üzerine oturtularak bugünlere geldiğinin bir kanıtıdır. İçinde bulunduğumuz dönemde de bizler, atalarımızdan aldığımız bu güzel mirası en iyi şekilde yaşatarak, gelecek nesillere aktarmak zorundayız.

 

Bu vesileyle tüm esnaflarımızın Ahilik Kültür Haftası’nı kutluyorum, sağlıklı ömürler ve hayırlı işler diliyorum” dedi.

 

Aze Tarım