Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
25 Mayıs 2016 Çarşamba, 17:46

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK, CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın  Mersin'le ilgili otogar sorununu gündeme getirmesi sebebiyle TBMM genel kurulunda söz aldı.

 

Baki Şimşek, “Mersin Otogarı, Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi döneminde başlatılmış ve Milliyetçi Hareket Partili belediye tarafından bitirilmiştir. CHP'li belediye bu otogarı yapmak için 30 trilyon lira kredi kullanmıştır. MHP'li belediye şu anda  bu borcu ödemektedir. Meclisin bilgisi dahilinde belediye otogarın satışı ihalesine çıkmış ancak otogar İhalesine; AKP, CHP, HDP ittifakıyla karşı çıkılmıştır. Daha sonra, Milliyetçi Hareket Partili belediye otogarın kira ihalesine çıkmıştır ve  kira ihalesinde de 5 trilyon gibi bir rakama çıkılan ihale firmaların birbiriyle yarışması sonucunda kirası 20 trilyona gitmiştir. Belediye Başkanı yetkili mercileri uyarmış, bu paranın ödenmesinin zor olduğunu belirtmiştir.

 

Buna rağmen firma, parayı ödeyeceğini beyan ederek teminatını vermiş ve ihaleyi almıştır. Yalnız, daha sonra kirayı ödememiş, Milliyetçi Hareket Partili belediye tahliye davası açmıştır. Mahkeme henüz neticelenmemiştir, olay yargıdadır. Millî iradeyle seçilen, halkın oyuyla seçilen bir belediye başkanını seçim kaybeden bir partinin istifaya davet etmesini şık bulmuyoruz. Bunu yüce Meclisin takdirine bırakıyoruz” dedi.

Aze Tarım