Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
1 Haziran 2016 Çarşamba, 08:44

TARSUS Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında “Annen Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor” isimli projeyle, 26 ülke 785 proje arasından seçilerek finalde 4. oldu ve  mansiyon almaya hak kazandı.   

    

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20/21/22/ Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan final sergisine Bilişim Teknolojileri öğretmeni Aydın DÖNMEZOĞLU’nun danışmanlığında İbrahim KAYA, Ramazan ÜNSAL isimli öğrencilerin yaptıkları “Felçli ve Yatalak Hastalar İçin Bakıcı Uyarı Sistemi” ve Eyüphan GÖK, Mehmet Ali SARP isimli öğrencilerin hazırladığı “Annem Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor” isimli 2 projeyle  katılmıştı.

      

Final sergisinde jüri ve stant sunumlarındaki başarıları ile olumlu puan alan Eyüphan GÖK ve Mehmet Ali SARP isimli öğrencilerin hazırladığı “Annem Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor” isimli proje 29/05/2016 tarihinde yapılan ödül törenine davet edildi. Teknoloji , Araştırma ve Enerji Verimliliği olmak üzere 3 dalda yarışan 30 proje  final sergisi sonrası bir haftalık süreçte komisyon tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan değerlendirme sonucu, Eyüphan GÖK ve Mehmet Ali SARP isimli öğrencilerin hazırladığı “Annem Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor” isimli proje Teknoloji dalında 4. olarak mansiyon aldı.

     Daha önce de Adana’da yapılan TÜBİTAK öğrenci projeleri Bölge Yarışmasına 2 proje ile  katılan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bilişim teknolojileri öğretmeni Tamer TATLISES’in danışmanlığınıda Yusuf Kaan ATAHAN ve Atilla GÖK isimli öğrencilerin yaptıkları akıllı ev tasarımlarında yer alacak “Akıllı Kilit Projesi” ile Türkiye finallerine katılmış ve Tarsus’u temsil etmişti.

       Ulusal ve uluslararası öğrenci projeleri yarışmalarında elde ettikleri başarılar ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015/2016 eğitim öğretim yılında tartışmasız Mersin’in en başarılı okulu olduğunu ispatladı.

 

 

Aze Tarım
Tarsus’a yeni Kaymakamlık binası yapımı için çalışmalar başladı