Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
30 Ağustos 2016 Salı, 17:22

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Fındıkpınarı Köyler Arası Futbol Turnuvası’nda finale gelindi. Rakiplerini eleyerek finale yükselmeyi başaran Çevlik ve Kuyuluk mahalleleri arasında oynan final maçında Çevlik Mahallesi takımı birinci olarak, 30 Ağustos Zafer Kupası’nı almaya hak kazandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 24 köyün katılımıyla gerçekleştirilen Fındıkpınarı Köyler Arası Futbol Turnuvası, finale kalan Çevlik Mahallesi ve Kuyuluk Mahallesi arasında oynanan final karşılaşması ile sona erdi. 1-1 beraberlik ile biten ve penaltılara giden karşılaşma sonunda Çevlik Mahallesi takımı 5-4 galibiyetle turnuva şampiyonu oldu. Müsabakalar sonunda Kuyuluk Mahallesi takımı ikinci olurken, Menteş Mahallesi ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Dereceye giren takımların yanı sıra müsabakalarda mücadele eden Çiftlik Mahallesi takımı da En Centilmen Takım ödülüne layık görüldü.

 

Final müsabakasını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Hacı Özkan, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Ali Kıratlı, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş izledi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, törende yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda finali gerçekleştirilen Fındıkpınarı Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın birlik ve beraberliğe ihtiyacın olduğu bu günlerde önemli bir etkinlik olduğunu ifade ederek, “Ülkemiz çok zor bir süreç geçiriyor. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ülkemizde insanlarımız demokrasiye sahip çıktı. Teröre karşı durdu ve hainlerin emelleri milletimizin kararlılığı ile boşa çıktı. Dolayısıyla bu barış ve hoşgörü ortamının bundan sonra da devam etmesi gerekiyor. Siyasi görüşlerimiz, dinimiz, ırkımız farklı olabilir. Ama bu bayrağa, vatana, millete hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Bu vatan, bu ülke, bu toprak hepimize yeter” dedi.

 

 

Fındıkpınarı Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın gelecek yıllarda da devam etmesini dilediğini söyleyen Başkan Kocamaz, turnuvaya katılımlarıyla destek veren mahallelere teşekkür etti. Başkan Kocamaz, konuşmasının devamında, “Bu turnuvada ter döken, emek veren bütün sporcu kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendi mahallelerini temsil ettirdikleri için muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra da bu turnuvalar devam eder ve bizler de destek vermeye devam ederiz. Önemli olan bir araya gelmemiz, bir arada bulunmamız, bu toprağa, bu bayrağa, bu ezana hep beraber sahip çıkabilmemiz” ifadelerine yer verdi.

 

Centilmence mücadele eden takımlara teşekkür ettiğini ve oluşan bu birlik ve beraberlik ortamından duyduğu mutluluğu ifade eden MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen bu etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Centilmence ve dostça mücadele eden takımlarımızı ve arkadaşlarımızı kutluyorum. 15 Temmuz’da bir destan yazan halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde bir arada bulunmasından mutluluk duyuyorum. Ancak 15 Temmuz sonrası yaşananları da endişe ile takip ediyorum” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza gençlerimizi böyle güzel aktivitelere yönlendirdikleri için teşekkür ediyorum. Köylerimiz arasında düzenlenen bu futbol müsabakasının birik, beraberlik getirmesini ve devamının gelmesini diliyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren takımlara madalyaları ve ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, takımlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aze Tarım
Adana, Mersin, Hatay ve Tarsus’ta Cuma günü elektrik kesintisi